vrijdag 7 juni 2013

Slapen en wandelen

Onderweg

"Wat valt er te beleven bij jou in de buurt?"
 "Nou niks en dat is wat ik zo fijn vind."
Iemand zei ooit: "Je kan er niks, alleen slapen en wandelen." Dat vond ik een perfecte omschrijving. Natuurlijk kan ik er veel meer dan dat. Klussen aan het huis, eindeloos onkruid uit de grond trekken in de tuin, massa's fruit eten en verwerken uit eigen boomgaard, stapels boeken lezen en in de hangmat liggen, kletspraatjes over niks maken met de buren, een beetje rondrijden over bochtige stille weggetjes met mijn 'antieke' motor of brommer. Ik kom werkelijk tijd te kort.


Maar wandelen kun je er inderdaad heeeeel veel. Elk dorp heeft zo zijn uitgezette wandelingen en vaak vind je die wandelingen terug in aardig vormgegeven boekjes die te koop zijn bij de toeristen info. Met Hans en natuurlijk Sus maakte ik een wandeling uit het wandelingenboek van Chaufailles en we kwamen langs een mooi kasteeltje uit de 15e eeuw, Château de Barnay. Je kunt er ook logeren.3 opmerkingen:

 1. HEEL herkenbaar... dat er niks te doen is.
  Vaak als we gasten krijgen informeren ze ook even van te voren wat er zoal te doen is daar bij ons. Moet ik ze regelmatig teleurstellen... tja, van alles een beetje maar niks spectaculairs.
  Dagtripje Roanne, hahaha...

  HEERLIJK ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pràchtig die blauwe regen en die poortjes. Heerlijk om zo rond te wandelen.
  Gewoon lekker niets en daarom is er zoveel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat je dat gevoel met ons wilt delen. Ik ben het helemaal met je eens. Het is zo prachtig buiten nu en de vogels geven een verfijnde sfeer door hun gezang. Stilte overheerst, ook hier. Wij genieten net als jij van elk moment.
  Groeten van Lilian

  BeantwoordenVerwijderen