zondag 9 juni 2013

Hout

Mijn kachelhout bestelde ik tot vorig jaar bij de houtzagerij bij mij in de straat. De zoon van de eigenaar deed kachelhout er een beetje bij. Lekker makkelijk voor mij stortte hij het hout in de tuin. Toen vorig jaar mijn kachelhout langzaam op raakte bezocht ik hem om een nieuwe voorraad te bestellen. Maar hij doet niet meer in kachelhout. Hij heeft andere activiteiten. Hij kende wel mensen in het hout en zou vragen of die wat voor me konden betekenen. Ik hoorde echter niets en na een paar keer vragen gaf ik het op. 
Op bezoek bij buurman Maurice vroeg ik hem of hij toevallig iemand kende die me kachelhout kon leveren. En jawel hoor, Maurice had wel iemand in zijn kennissenbestand. Direct greep hij de telefoon om zijn vriend, kennis te bellen. Telefonisch werden er snel zaken gedaan. Ik bestelde zes sterre (een sterre is een kleine kubieke meter) droog eiken hout voor 38 euro per sterre op lengtes van twee meter. Hij zou het dezelfde week leveren zodat ik, mijn vakantie duurde nog twee weken, tijd genoeg had om te zagen, kloven en stapelen. Maurice bood aan me te helpen met zagen. Ik heb een aftandse kettingzaag maar die gebruik ik nauwelijks omdat Maurice al klaar staat voordat ik mijn kettingzaag opgezocht heb. 
In de loop van de week kwam Maurice me melden dat zijn vriend niet op de afgesproken dag kon komen want er was iets in de familie. Ook toen de nieuwe afgesproken datum naderde kwam Maurice me vertellen dat het niet ging lukken. Het einde van mijn vakantie kwam dichterbij en toen het bericht kwam dat de vrachtauto stuk was ging het er op lijken dat het hout niet voor het einde van mijn vakantie zou komen. Ik stelde voor aan Maurice dat ik hem het geld zou voorschieten en een afdekzeil klaar zou leggen waarmee hij het hout kon afdekken en dat ik bij een volgende vakantie het hout zou verwerken. Dat geld dat kwam wel en als ik Maurice de sleutel van de garage, de plek waar ik mijn hout op stapel, zou geven wilde hij er wel voor zorgen dat het in de garage kwam.

Toen ik een aantal maanden later aan kwam was dit wat ik aan trof. Maurice had mijn hout gezaagd, gekloofd en gestapeld. Welke buurman in Nederland zou dat voor je doen? Geweldig zo'n buurman maar heel vervelend is het gevoel dat ik dan krijg. Ik voel me dan zo bezwaard!!

1 opmerking: