zaterdag 3 februari 2024

Verborgen in het groen


In de zomer is dit landbouw werktuig, ik kan niet precies zien waartoe het ooit diende, ik vermoed iets met hooi, verborgen in het groen. In de winter als de blaadjes vallen, de éénjarigen afgestorven zijn komt het een beetje tevoorschijn. Als het in mijn wei stond dan verwijderde ik alle gras, bramen, brandnetels en ander (on)kruid om het te laten schitteren in oude landbouwglorie.

 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dat in Frankrijk niet gebruikelijk dat men alle niet meer werkende oude machines en gereedschappen rondom boerderij of woning laat wegroesten,het heeft in mijn optiek wel zijn charme in al die oude dorpen waar de wereld stil lijkt te staan.Toen wij jaren geleden vaker in Normandië verbleven heb ik wel eens heel nieuwsgierig door de vensters van vervallen huizen op het platteland naar binnen staan gluren 👀 ik trof er tafereeltjes aan of bewoners hals over kop met de noorderzon vertrokken waren,de kommen met klats koffie nog op het tafelzijl of oude krant……oh wat zou ik daar graag naar binnen geslopen zijn om foto’s te maken,maar zó brutaal was ik nou ook weer niet.
Ger van hoorndesovervloeds3.blogpost.com

Anoniem zei

Hoi Ger,
Ik moet eerlijk bekennen dat ik in een ver verleden zelfs insluipvakanties hield met mijn toenmalige vriendin. Zij stoer en ik strak van de stress. en inderdaad, huizen waar de bedden nog opengeslagen lagen, de kopjes op tafel en al tientallen jaren verlaten. Nu heet dat Urban Exploring, er zijn hele websites van.

Tommie zei

C'est un ramasse foin. Om het hooi mee van het vers gemaaide land te halen.