maandag 4 juni 2018

TerrasSamen met Wicher heb ik de bedekking van het dak vervangen (zie vorig bericht).  Maar wat moest ik met die oude dakpannen?  Eerst wilde ik ze wegbrengen naar de vuilstort, de plaatselijke dechetterie, maar vanwege de hoeveelheid extra werk en omdat ik toch ooit mijn terras wilde vergroten om een leuk  zitje te hebben voor de eerste warme lentezon besloot ik om de oude pannen te gebruiken als ondergrond voor het uit te breiden terras. Ik was wel een beetje bang dat de berg pannenpuin vanwege tijdgebrek nog jaren mijn ingang zou ontsieren en ik en mijn bezoek over kapotte pannen het huis zou moeten betreden. Ik zie altijd beren op de weg. Met Wicher zijn grote klussen overzichtelijk en was een besluit snel genomen.  De pannen werden kapot gesmeten op een hoop bij de voordeur. 
Van de overgebleven stukken OSB maakten we bekisting, we mepten waar nodig de pannen in nog kleinere stukjes en we reden eindeloos heen en weer naar de bouwmarkten voor zand, cement, een betonmolen en betongaas als wapening. Die betonmolen komt altijd van pas, er zijn meer klussen. Ik draaide de specie en Wicher verdeelde het over de oude pannen. 


Sus werd uitgenodigd om een paar stappen te zetten op het nog niet geheel uitgeharde cement door haar vanuit de voordeur naar de tuin te lokken.Ik ben heel tevreden over het uiteindelijke resultaat. En Sus ook.Geen opmerkingen:

Een reactie posten