zondag 26 mei 2013

Huisspoken weer actief?

Tijdens de eerste nacht in mijn bed voelde ik harde ronde dingen aan mijn voeteneinde. Toen ik keek bleken er twee hazelnoten mijn voeten te kwellen. Nou doe ik wel eens rare dingen maar ik stop geen hazelnoten in mijn bed. Vreemd. Ik dacht aan muizen of andere beesten. Maar zag nergens anders sporen van dieren, keutels of iets dergelijks. Toch die spoken weer?
Later kwam ik op andere plekken ook verstopte hazelnoten tegen. Bijna steeds onder kleden, kussens. Ik denk dus aan een of ander dier. Maar welke? 

4 opmerkingen:

 1. Vreemd hoor. Het is vast een diertje wat er van houdt beschermt en warm te liggen. Laat is het wel dit verstoppen van etenswaar, maar de dieren zijn wellicht ook in de war door het koude weer. Soms hoor ik boven mijn hoofd een plof en getrippel. Ik vraag me maar niet af wat het is, vind ook geen keutels op de zolder boven onze slaapkamer, maar ik denk gewoon:"dat dier zoekt beschutting" en ik slaap maar weer verder. Als ik een bonk hoor en gefladder (en in gedachten een diepe zucht) weet ik dat er weer een uil tussen de balken zit.
  Toch zou ik voor dat ik in bed stap wel even goed kijken wat er nu weer verborgen is. Waarschijnlijk nu jullie er weer zijn is alles wat leeft geschrokken en weg, maar voor alle zekerheid...... Geniet van het leven en van Frankrijk. Groeten uit het Oosten van Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Cilia,
  Aan de relmuis had ik ook gedacht maar die maken toch heelveel lawaai? En bij mij in huis is het doodstil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hent,

  Relmuizen zijn zevenslapers, ze slapen zo'n beetje de gehele winter. Als ze in mei/juni wakker worden gaan ze eerst aan het hamsteren. Pas ergens eind juni beginnen ze te dollen, rennen soms krijsend over ons dakzeil achter elkaar aan... vooral 's nachts. Nou... dat hoor je echt wel. Mooie beesten, dat wel... maar een kabaal dat ze kunnen maken.

  Kan trouwens ook een eikelmuis zijn, tja... of TOCH een huisspook... spannend!!!

  BeantwoordenVerwijderen