maandag 9 april 2012

Sus
Sus, mijn hond, is geboren in 2006, komt uit een Limburgs asiel uit de buurt van Susteren (vandaar Sus) en gaat vanaf het begin mee naar Belmont. Een hele dag in de auto liggen is geen probleem. Zij slaapt en heeft voldoende aan een korte stop voor een plas. Een dag voordat ik afreis naar Belmont en spullen klaar zet is Sus zenuwachtig. Weer thuis is Amsterdam zit ze enkele dagen depressief voor de deur.


Sus waakt over het terrein, haar terrein. Zij zit als het heet is graag in de deuropening op de koude tegels.


Tijdens haar rondes over het terrein kijkt ze soms even naar binnen om te kijken wat ik aan het doen ben.


Na een hele dag buiten is zij 's avonds vaak zo moe dat zij in slaap valt met haar bot nog tussen de poten.


Sus gedraagt zich als een kat. Hier ligt ze in een vroeg voorjaarszonnetje in de vensterbank.


Als we in Frankrijk zijn krijgt ze een andere penning aan haar halsband met daarop het telefoonnummer van buurman Maurice. Dus mocht ze echt ooit weglopen dan komt ze via die weg wel weer terug, hoop ik. Met haar jachtinstinct kan zij er uit de voeten. In de bossen tijdens de wandelingen kan zij zo maar een kwartier weg zijn en met de tong ver uit de bek hijgend terug komen. In het begin was ik bang dat ik haar kwijt zou raken maar iedere keer komt ze weer terug. Sus is, weer of geen weer, de hele dag buiten. Ook in de winter, zit ze, onder de sneeuw op de muur. Ze jaagt de katten weg, graaft mollen en muizen uit en loopt over de muur. Aan het heftig bewegen van haar kont kan ik zien dat er iemand voorbij komt. Sus is geen waakhond, ze vindt iedereen leuk.


5 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n trouw eigenzinnig beestje!
  Als wij ooit ook een hond nemen( als ons klushuis wat meer af is) hoop ik ook dat het zo eentje wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een pracht hond, onbegrijpelijk dat ze zo'n hond in het asiel droppen. Onze honden hebben overigens ook totaal geen probleem met het reizen... vinden het altijd heerlijk in Frankrijk. Grappig dat Sus uit Susteren komt, onze jongste hond, Vidor, komt namelijk ook uit Susteren ;-)
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap wel dat Sus in het asiel zat. Ze was heel lieg maar ontzettend dominant en bikkelhard. Ikmheb heel veel ruzie met haar moeten maken voordat zij mij accepteerde als baas. Maar het heeft ook wel voordelen. Ze is totaal niet bang, alleen van vuurwerk, onweer en koeien houdt ze niet. Ik ben haar een keer vergeten bij AH waar ik haar aan een paal had vastgezet toen ik boodschappen ging doen. Weer thuis kwam ik er pas na een uur achter dat Sus er niet was en ging ik als een speer terug naar Appie. Daar zat ze rustig te wachten en flirten met iedereen die voorbij kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk en ondernemend beest. Een trouwere vriend kun je je niet wensen.

  groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sus is een bofkont!
  Bij jullie heeft ze het beste leven wat ze zich maar wensen kan :)
  Leuke fotoreportage, heb met genoegen zitten kijken en lezen.

  BeantwoordenVerwijderen