donderdag 18 juli 2024

Verlaten huizen



Op het Franse platteland trekken, met name de jonge mensen, naar de stad. Er is sprake van ontvolking, leegstand. Ook in Belmont en omgeving staan er veel huizen leeg en als de leegstand maar lang genoeg duurt treedt verval in. Tijdens een wandeling met Wicher komen we door een gehuchtje waar diverse huizen al tientallen jaren leeg staan. Als het kan wil ik graag binnen kijken. Hier bewondert Wicher een prachtige natuurstenen schouw van een oven.

 

1 opmerking:

Ger zei

Hallo Hent,
Vraag me altijd af wanneer ik zulke oude verlaten huizen tegenkom zijn die dan niks meer waard,wachten ze op een koper die er maar een rooie rotcent voor neer wil tellen,is het een familie erfenis kwestie en zo kan ik nog wel ff doorgaan.
Vaak zie je dat deze oude schouwen/ovens gesloopt worden en voor grof geld verkocht worden bij handelaren in oude en antiekebouwmaterialen. Ik was lang geleden meerdere keren een gelukkig mens omdat we een oud maar mooi opgeknapt granieten huis met zo’n schouw huurden als vakantie huis in NormandiĆ«,ik voelde me daar intens gelukkig binnen en buiten.
Groetjes van Ger