Omdat we zo veel kersen hadden gaven we ze ook aan de buren. Dede, vrouw van Maurice kwam de dag nadat ze de kersen gekregen had met een groot stuk taart. Clafoutis, vertelde ze me. Omdat het zo lekker was vroeg ik aan haar het recept.
Zo veel Clafoutis gegeten dat ik er voorlopig wel klaar mee ben maar voor wie wil:
Ingrediënten:
800 gram kersen
120 gram bloem
100 gram suiker
2 eieren
250 ml melk
Boter om bakblik in te vetten
Snufje zout
(Eventueel vanillesuiker, eetlepel kirsch
Bereiding:
Oven voorverwarmen 160/180 graden.
Bloem, eieren, suiker en zout met garde tot een smeuïge brei roeren en dan melk in kleine beetjes er door heen om te voorkomen dat er klonten ontstaan.
Bakblik invetten, Kersen op de bodem leggen, beslag er over gieten. Ongeveer een half uur op matige temperatuur in de oven totdat het goudbruin is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten