zondag 7 juni 2020

Corona 1


Geschreven Attestation voor de boodschappen

In maart was ik, nog net voor de grenzen sloten vanwege het virus wat de wereld in zijn greep kreeg, voor een week met Hans en Wicher in Belmont. We wilden op wintersport naar Oostenrijk maar de avond voor vertrek werden de skipistes gesloten en gingen de grenzen dicht. Binnen tien minuten pasten we de reisplannen aan en de volgende ochtend vertrokken we met het campertje van Hans naar Belmont.
We maakten daar mee dat alles op slot ging op de bakker en de supermarkt na en we met een geschreven Attestation, bij gebrek aan printer, de deur uit gingen om boodschappen te doen. 
Even waren we bang, BelgiĆ« sloot de grenzen, dat we het land niet meer verlaten konden. Maar met de gedachte: "Ze zullen ons als buitenlanders liever kwijt zijn als rijk.' vertrokken we vrijdag 20 maart terug naar Nederland. 
Het was raar om weg te gaan. We wisten nog niet zo veel over het virus. Zou het ons ook treffen, zouden we nog terug komen, en wanneer dan? Voor de zekerheid sloot ik het water af en liet de leidingen leeglopen, iets wat ik altijd doe voor de wintermaanden. Misschien zouden we dit jaar Belmont niet meer zien.
Het was bijzonder stil op de wegen. Slechts een enkele enorme caravan en campers met kleine personenauto's als aanhangers bestuurd door senioren vergezelden ons op weg naar huis als mensen op de vlucht voor naderend onheil. Bejaarden die overwinterden aan de Spaanse Costa's en die nu naar huis gingen omdat ook in Spanje alles gesloten leek het ons. We hebben in Frankrijk en BelgiĆ« geen agent gezien en kwamen veilig weer terug in Nederland waar Corona in een week tijd de samenleving op de kop had gezet. 

1 opmerking:

Spaarmoeder! zei

Gekke ervaring he? Fijn dat jullie wel weer thusi konden komen.