zaterdag 16 mei 2015

Ezel




Dol op ezels ben ik al mijn hele leven. Waar zou dat vandaan komen? Die 'domme' lieve uitstraling? Die grote oren? Of gewoon als kind te veel naar Pipo gekeken en in de ban van Nononono ( hoe heette dat beest ook al weer?) geraakt. In Belmont en omgeving zijn veel ezels, in september is er de jaarlijkse ezelmarkt dus ik kan mijn ezelliefde botvieren. Verder zijn er eindeloos veel prachtige vleeskoeien van het ras Charolais. Ook mooi. Nou ben ik niet helemaal zeker of onderstaande koe Charolais is. Ik denk het niet, volgens mij is een Charolais wit.



woensdag 13 mei 2015

Dol op vuur




Als zoon van een brandweerman ben ik dol op een open vuurtje. Ik kan niet wachten tot mijn snoeiwerk een beetje droog is. 
In Belmont mag het nog. Alleen in de hete zomermaanden als het erg droog is mag het niet maar met maar 1 bejaarde agent in het dorp die je alleen ziet bij dodenherdenking loop je geen groot risico op een boete. Daar maakt de plaatselijke aannemer dankbaar gebruik van door alles te verbranden op zijn vuurhoop. Soms ruik je plastic, PVC etc.

maandag 11 mei 2015

Verlangen




In de zomer verlang ik naar forel met pijnboompitten verpakt in alufolie en gestoomd in de knetterende keukenkachel. In de winter naar de zon, de zwoele warme lucht en de felle kleuren van bloemen. Naar vers fruit en pruimen uit eigen tuin om jam van te maken en om te wecken.




zaterdag 9 mei 2015

Begraafplaats





Dit is de begraafplaats van Belmont met op de achtergrond het dorp. Ik heb al eerder over de begraafplaats geschreven omdat ik dol ben op oude begraafplaatsen. De vergeten stenen, half weggezakte zerken, overwoekerde graven. Maar ook in Frankrijk worden vergeten graven geruimd. Uit plaatsgebrek of men vindt het niet 'propre' genoeg die oude vergeten bende. Jammer, ik houd niet zo van de keurige glimmende zerken.






zondag 3 mei 2015

De schoonheid van vervuiling, autowrakken. 7




Onnodig om me nog te mailen over deze Matra's 530. Ze staan er niet meer. Ze hebben nu een plekje in mijn garage. (grapje)

vrijdag 1 mei 2015

Was drogen boven de kachel




Toen ik het huis kocht zat er aan de kachelpijp van een oud uitklapbaar wasrek (helaas heb ik nu geen foto van het rek zonder was). In de winter, als het op zolder of buiten te vochtig is om de was te laten drogen gebruik ik het rek boven de keukenkachel voor de was. Beetje uitkijken dat er geen was tegen de pijp of de kachel komt in verband met brandgevaar maar het werkt prima. Lakens zijn overigens wat groot voor dit systeem.
Op het oude fornuis ligt een door kennis Piet op maat gemaakte RVS bak waarin een inbouwkookplaat past. Kan ik het oude fornuis wat zo past bij dit oude huis blijven gebruiken en blijft het geheel toch een beetje in stijl. Het kacheltje is een door mij op Marktplaats gekochte Jotul 600. Overigens, de steelpan met de gaatjes is een pofpan voor tamme kastanjes.
Achter de kachelpijp zie je het door mij vorig jaar ingemetselde veegluik.