maandag 29 april 2013

Het weer voorspellen.


Mooi, het sneeuwt niet meer. Maar blij word ik niet van temperaturen rond 5 graden, mist en regelmatig miezerige regen. 



Maar: mijn barometer geeft verandering aan. Van Pluie out Vt (regen of wind) naar variable (wisselvallig). Dat is nog geen beau temps of beau fixe. Misschien later deze maand. 
Een barometer is iets van vroeger. Als kind vond ik het een geheimzinnig apparaat. Mijn Opa tikte in de grote boerenkeuken tegen het glaasje van de barometer die naast de enorme schouw hing en mompelde iets van “Het wordt slecht” en sjokte dan naar buiten. Ik sleepte een stoel naar de schouw, klom er op, ik tikte tegen het glas en er gebeurde niks. Ik tikte net zo lang tot Oma me van de stoel tilde en me naar buiten stuurde waar ik op zoek ging naar Opa om verhaal te halen.
De barometer verdwijnt, maar in Bellimont blijft hij het weer voorspellen.

zondag 28 april 2013

Winter?




Vrijdagavond vanuit Nederland aangekomen in Belmont en alles lag er bij zoals ik het had achter gelaten in februari. Gauw de kachel aan want het is verdomd koud.
Morgen wordt het echt koud zegt de buurman, de afgelopen dagen was het warm met temperaturen van meer dan 25 graden. Tja, daar word je blij van!
Gisteren, zaterdag was het wit rond mijn huis. De hele dag viel er een vorm van regensneeuw en de thermometer kwam niet boven de 3 graden. Ach, ik heb een kachel en boeken.
Vandaag is het iets beter, geen neerslag en de temperatuur loopt op zag ik net naar 4,5 graden.






zondag 21 april 2013

vrijdag 19 april 2013

De schoonheid van vervuiling, autowrakken. 5


Vogel op zolder


In de zomer van 2012 vond ik een dode vogel op zolder. Die was door een gaatje naar binnen gekropen. Hij of zij kon waarschijnlijk de uitgang niet terug vind en was verhongerd op zolder. Erg veel verstand van vogels heb ik niet maar ik kon wel zien dat dit geen alledaags exemplaar was. Thuis op internet gezocht en ik denk dat het een roodstaart moet zijn. Maar wie het weet mag het zeggen.

Gevonden op internet


dinsdag 16 april 2013

Eerste dagen

Als ik in Belmont aan kom dan moet eerst de tuin op orde. Pas als het lange gras gemaaid is en de oprijlaan is bespoten met gif tegen het onkruid (foei, wie heeft er een alternatief?) krijg ik wat rust. 

Dat maaien deed ik met een heftig rammelende AS motormaaier, de bovenste kap waarin het starttouw zit trilde steeds los en er braken onderdelen af. Ik had al een extra beugeltje gemonteerd maar die is ook weer afgebroken. Op het laatst werd alles min of meer bij elkaar gehouden met spanbanden en ijzerdraad. Maar goed, hij haalde, als hij starten wilde en dat was ook vaak een probleem, de finish.  Omdat ik meer sleutelde dan maaide besloot ik deze winter uit te zien naar een nieuw exemplaar. En die staat nu op me te wachten. Wat een feest.

De oude AS

Als er bezoek is

Een hoogtepunt voor sommige vrienden die bij me op bezoek komen in Bellimont is af te reizen naar een vestiging van de Emmaus. Hier showt Didier met een trotse grijns zijn gescoorde lampen.

Ik ga weer!

Aan het einde van de volgende week ga ik weer voor een aantal weken naar Bellimont. Ik spring een gat in de lucht.